13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Razrješenja i imenovanja svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 23. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 24. kolovoza 2022. (osim ako je naznačeno drugačije).

I. Župnici i župni upravitelji

Vlč. Krešimir Jukić razriješen je službe župnika Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni te imenovan župnikom Župe Duha Svetoga u Nuštru.

Vlč. Damir Stanić razriješen je službe župnika Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima te imenovan župnikom Župe sv. Mihaela arkanđela u Cerni.

Vlč. Florijan Kvetek razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima.

Vlč. Matija Aušić razriješen je službe župnog vikara Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te nastavlja vršiti službu upravitelja Župe Preslavnoga Imena Marijina u Vrbanji. Istodobno će pastoralno pomagati u Župi sv. Martina biskupa u Bošnjacima.

Vlč. Božidar Nađ razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika  u Vinkovcima te imenovan upraviteljem Župe Krista Kralja u Brodskom Varošu.

II. Župni vikari

Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu te imenovan župnim vikarom Župe sv. Euzebija i Poliona mučenika u Vinkovcima.

Fra Mislav Lukačević, OFM, imenovan je župnim vikarom Župe sv. Josipa Radnika u Vukovaru.

Fra Nikola Šantek, OFMConv., imenovan je župnim vikarom Župe Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovcima.

III. Umirovljenja

Vlč. Slavko Vranjković razriješen je službe župnika Župe Duha Svetoga u Nuštru te umirovljen.

IV. Ostale službe

Vlč. Željko Grigić razriješen je službe pastoralnog suradnika u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji te je imenovan pastoralnim suradnikom u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu.

O. Josaphat Ngimonyi Mosha, CSSp, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

Fra Igor Horvat, OFMConv., odlukom uprave Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, raspoređen je na službu u Samostan sv. Antuna Padovanskog u Vinkovcima.

 

Izvor : Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije

Foto: Snježana Kraljević

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime