21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Recidivistu u činjenju prometnih prekršaja naplaćeno 12.000 kn kazne!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U redovnoj kontroli prometa 21. kolovoza u Otoku, zaustavljen je vozač osobnog automobila iz Zagreba (53). Za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a na zahtjev policijskog službenika nije želio dati vozačku i prometnu dozvolu na uvid – izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Također, za vrijeme postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika te pokazivao znakove alkoholiziranosti zbog čega je priveden u policijsku postaju. 53-godišnjaku je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 2,20 g/kg te utvrđeno kako uz sebe nije uopće imao prometnu i vozačku dozvolu, kao ni osobnu iskaznicu.

Vozač je isključen iz prometa te smješten u posebnu prostoriju do triježnjenja i uhićen, nakon čega je uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim . Izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 12.190,00 kuna

Inače, policija je izvjestila i kako je u užem centru Vinkovaca provela pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja: nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepravilne uporabe mobitela za vrijeme vožnje te su utvrdili i procesuirali 28 prekršaja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime