21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Reciklažno dvorište u Mikuševcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Mikluševcima je predano na uporabu reciklažno dvorište u koje će se dovoziti otpad prikupljen u svih pet mjesta Općine. U dvorištu će se kako je istaknuto prigodom svečanosti otvorenja prikupljati preko 40 vrsta otpada. Koncesiju je u sprnju za upravljanje reciklažnim dvorištem dobio vukovarski Komunalac. U dvorištu će biti zaposlen jedan djelatnik, a odvoz smeća odvijat će se prema ustaljenom rasporedu , jedan puta tjedno. Izgradnja reciklažnog dvorišta u Mikluševcima koštala je milijun i osamsto tisuća kuna. 85 posto novca izdvojili su Fond za regionalni razvoj i ministarstvo zaštite i okoliša, a 25 posto Općina.

Mještani Mikluševaca mogu odahnuti i jer su obnovom i opremanjem zdravstvene ambulante napokon stvoreni uvjeti za nesmetano pružanje primarne zdrastvene zaštite. Ambulanta obiteljske medicine u cjelosti je obnovljena, uvedeno grijanje, postavljene klime, izgrađen sanitarni čvor. Dom zdravlja Vukovar u čijoj je ingerenciji ta ambulanata osigiurao je novac i obnovio je vlastitim sredstvima.

U Općini Tompojevci u svih pet mjesta unatoč skromnom proračunu gradi se i nastoji podići kvaliteta života. Trenutačno se rekonstruiraju tri ceste u Berku, Tompojevcima i Mikluševcima. Za to će biti izdvojeno 640 tisuća kuna. U planu je rekonstrukcija nogostupa u dužini od dva i pol kilometra. Općinari će se rado pohvaliti i s drugim projektima kao što su izgradnja parkinga, mrtvačnica i led rasvjete.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime