29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Rekonstrukcija Ulice Veliki kraj u Županji gotova u srpnju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Radovi u samom središtu Županje, u ulici Veliki kraj, koji su započeli u travnju ušli su u drugu fazu. Nakon dijela koji se proteže od nasipa do crkve, ovih dana započelo je i uređenje dijela od crkve prema samom centru grada, čime će grad na Savi dobiti cjelokupno uređeno središte.
Rekonstrukcija Velikog kraja, ulice koja spaja centar sa savskim nasipom je bila potrebna, kažu iz gradske uprave, a rješenje je dugoročno. Do sada je ulica zahtijevala velike troškove na samom održavanju, kako prometnih površina, tako i same vodovodne mreže. Do sredine srpnja, kada se očekuje završetak radova, bit će uređene površine ulice, kompletna oborinska odvodnja, a planirano je i uređenje kolnih ulaza prema obiteljskim kućama, kaže Josip Nikolozo, v.d. pročelnika Upravnog odijela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove, te dodaje da će izvedeni radovi dugoročno riješiti dodatne troškove i kvalitetniju vodoopskrbu samih građana.
Investicija vrijedna 3,5 milijuna kuna je zahtijevala provođenje kompletnog postupka javne nabave uzimanjem kredita, što se nije svidjelo svim građanima, ali radove većina podržava. Osim kvalitetnije vodoopskrbe, novih parkirališnih mjesta i još ljepše uređenog grada, Županjce uskoro očekuju i novi radovi – rekonstrukcija ceste i nogostupa ispred Dječjeg vrtića Maslačak i u Kratkoj ulici, za koje će dio sredstava sufinancirati nadležna ministarstva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime