29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Rekorderka prisilno u županijsku karantenu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uz jednu novooboljelu osobu iz Vinkovaca, u Vukovarsko-srijemskoj županiji s današnjim danom pozitivno je 36 osoba – u Vinkovcima 20, Nuštru 10, Vukovaru tri, Posavskim Podgajcima dvoje i u Županji je jedan oboljeli. Hospitalizirane su četiri osobe, a šestero ih je do sada iz vinkovačke bolnice otpušteno kao oporavljeni od COVIDA19.

“Mi ne možemo na našoj županiji govoriti o pojmu izliječenih, zato jer za izliječenje treba proći 28 dana od početka bolesti”, pojasnila je Kata Krešić, ravnateljica ZJZ VSŽ.

Epidemiološko stanje na području Vukovarsko-srijemske županije je zadovoljavajuće i pod kontrolom, prvi oboljeli registran je gotovo mjesec dana kasnije nego u ostatku Hrvatske, a svi zaraženi uglavnom su kontakti već prethodno oboljelih osoba. No, to ne znači da se smijemo opustiti – poručili su iz Stožera.

U proteklih 24 sata testirano je 12 osoba, što je ukupno 521 testirani do sada na području županije. U samoizolaciji na području županije nalaze se 423 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su dvije prijave o kršenju samoizolacije, od kojih se provjerom utvrdilo kako je jedno kršenje osnovano. Inače, u kršenju samoizolacije ima i rekordera – onih za koje je policija u nekoliko navrata utvrdila nepoštivanje ove mjere.

“Imali smo dojavu za kršenje samoizolacije od strane ženske osobe četiri puta i četiri puta smo utvrdili da je kršila samoizolaciju. Danas će sanitarni inspektor donijeti riješenje temeljem kojega ćemo tu žensku osobu prisilno smjestiti u županijsku karantenu!”, rekao je Fabijan Kapular, načelnik PU vukovarsko-srijemske.

Prisilno su policijskom pritvorniku privedene i pojedine osobe koje su se tijekom vikenda okupljale i roštiljale na Sopotu. Ipak, kako ističe Kapular, ovo su izolirani slučajevi, stanje sigurnosti na području županije minuloga produženog vikenda bilo je zadovoljavajuće. Županijski krizni stožer još jednom poziva sve građane da poštuju propisane mjere, opuštanja još ne smije biti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime