20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Relikvije Ivana Pavla II. u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Relikvije pape Ivana Pavla II. stigle su u Vinkovce, gdje će boraviti dva dana, u okviru ekumenska inicijative 40 dana za život, koja se bavi problemom pobačaja u društvu. Cilj inicijative jest miroljubivo bdijenje i osvješćivanje lokalne zajednice da problem pobačaja postoji i ne treba ga zanijekati, što su molitvom pokušali pokazati Vinkovčanima. Relikvije pape Ivana Pavla II. stigle su u Vinkovce, gdje će boraviti dva dana, u okviru ekumenska inicijative 40 dana za život, koja se bavi problemom pobačaja u društvu. Cilj inicijative jest miroljubivo bdijenje i osvješćivanje lokalne zajednice da problem pobačaja postoji i ne treba ga zanijekati, što su molitvom pokušali pokazati Vinkovčanima.
”Relikvije svetaca možemo častiti, one već samim svojim prisustvom donose razvoju pobožnosti. Poseban je to vjernički osjećaj, posebno što se radi o Ivanu Pavlu II., koji je nekako omiljen u hrvatskom narodu. Na spomen njegovog imena već su vjernici više senzibilni za čašćenje negovih relikvija, a mi u Vinkovcima imamo mogućnost biti u njegovom društvu. Moliti za nerođene, za brak, za život, za obitelj”, rekao je Josip Matezović, voditelj Organizacijskog tima Inicijative 40 dana za život Vinkovci.
U molitvi su sudjelovali i predstavnici Zajednice Vjera i svjetlo, rekavši da su zbog istih vjerskih temelja i zajedničkih načela osjetili potrebu doći i podržati inicijativu.
U Korizmi će proći 28 gradova diljem Hrvatske, a Vinkovčani se ovoj inicijativi, koja traje do 25.ožujka, imaju mogućnost pridružiti sutra (1.ožujka), od 15 do 18 sati, ispred Ginekološke ambulante u ulici Hrvatskih kraljeva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime