28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Retkovci: Održana konstituirajuća sjednica Vijeća MO i otvoren novouređeni Društveni dom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svečano otvorenje Društvenog doma, u okviru kojeg je prvi puta uređen ured Mjesnog odbora i konstituirajuća sjednica Vijeća mjesnog odbora – sve su to događaji koji su se odvijali u Retkovcima. Naime, nakon izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Retkovci, održanih 4. ožujka, Nezavisna lista Marka Miličevića, s nositeljem liste Zdravkom Šinjorijem, osvojila je 9 vijećničkih mjesta, dok je HDZ osvojio 2.

”To samo pokazuje da smo stvorili povjerenje u mještane Retkovaca, koje jednostavno ovim potvrđuju sve dosadašnje rezultate i očekuju da ćemo provesti sve ove planove koje smo predvidjeli za naselje Retkovce. To je Kulturno – umjetničko društvo i Ribička udruga, dok smo ovim drugima već dodijelili prostore i zadovoljili sve njihove potrebe, kao što je Dom kulture gdje je smješteno Kazalište i DVD Retkovci, a imamo i stadion, gdje nam je smješten Nogometni klub”, rekao je Marko Miličević, načelnik Općine Ivankovo.

Tijekom proteklih mjeseci, kazuje Miličević, zabilježen je dosta dobar rezultat po pitanju realizacije projekata. Prije svega kroz ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a od Ministarstva državne imovine zatražen je nedavno i povrat dijela imovine.

”Zatražen je dio određenih nekretnina i pašnjaka. Radimo jedan projekt stočarske zone, gdje želimo dati našim proizvođačima u stočarstvu mogućnost izgradnje farmi, koje bi imale svu komunalnu infrastrukturu, a ne bi bile u samom naselju i mjestu, što mislim da će prepoznati naši poljoprivrednici. U tome pravcu već 5. travnja organiziramo radionicu gdje želimo prezentirati nekoliko programa i projekata”, zaključuje Miličević.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime