11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Ribolovna natjecanja održana u Vinkovcima i Andrijaševcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemska županija bila je središte ribolova Lijepe naše. Drugo kolo, druge lige – Istok, održalo se u Andrijaševcima.

„Na rijeci Bosut se održava drugo kolo druge lige istok HŠRS. Ovaj vikend je inače vikend liga natjecanja HŠRS-a. Prvo kolo je lovljeno u Vinkovcima, u centru grada, a drugo kolo lovimo ovdje. Mi dugi niz godina organiziramo i natječemo se aktivno, što u trećoj, zadnjih par godina u drugoj ligi, imamo odlične uvjete kod nas u Rokovcima-Andrijaševcima, još od prošle godine otkad smo bili domaćini završnice kupa kadeta HŠRS-a. Ovo je samo nastavak aktivnosti”, rekao je Zlatko Kobašević, predsjednik ŠRD „Karas” Rokovci-Andrijaševci.

Dodajmo da se minuloga vikenda održavalo natjecanje i u sklopu 1. lige HŠRS-a , i to u Vinkovcima, točnije na Trbušancima.

„Inače, staza na Trbušancima je jedna vrlo atraktivna staza koju vrlo rado prvoligaši u lovu i ribolovu udicom na plovak kandidiraju i održavaju domaćinstvo. Tako da i mi ispred ŠRS vukovarsko srijemske županije, tamo imamo i planove neke izgradnje i poboljšanje uvjeta jer očito ima predispozicije i kapacitet za organiziranje nekih većih natjecanja”, dodaje Kobašević.

Infrastruktura je iznimno važan faktor tijekom organiziranja ovakvih natjecanja, posebice ukoliko se ona često organiziraju, kao što je slučaj u našoj županiji.

„Mi dugi niz godina organiziramo i natječemo se aktivno, što u trećoj, zadnjih par godina u drugoj ligi, imamo odlične uvjete kod nas u Rokovcima-Andrijaševcima, još od prošle godine otkad smo bili domaćini završnice kupa kadeta HŠRS-a. Ovo je samo nastavak aktivnosti. Prije 15 dana je održano prvo kolo fider lige i ona je bila označila početak ovogodišnjih natjecanja. Ovo je natjecanje sad u liga natjecanjima. Idući vikend krećemo s natjecanjima u županijskoj ligi. Natjecanja su krenula i radujemo se, a ulov će ovisiti o vještini i spretnosti natjecatelja” zaključio je Kobašević.

U ekipnom poretku, prvo mjesto u drugom kolu prve lige, koja se održavala na Trbušancima osvojio je klub Sensas Matchfishing iz Čakovca, dok je u drugom kolu druge lige istok prvo mjesto osvojio Željezničar iz Vinkovaca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime