22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Ruže i svijeće na grobovima poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na groblju u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dan uoči Kolone sjećanja u organizaciji udruge Vukovarske majke i Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, položeno je cvijeće i upaljene svijeće na svako posljednje počivalište branitelja i civila stradalih u Domovinskome ratu.

Simboličan čin sjećanja na sve stradale žrtve u borbu za slobodnu domovinu, s naglaskom na 1922 neriješena slučaja nestalih osoba za vrijeme Domovinskoga rata napomenula je Ljiljana Alvir predsjednica Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Istaknuto je ovom prilikom kako Vlada RH sve snage usmjerava na rješavanje tog pitanja od donošenja prvog Zakona o nestalima do novih načina i modela traganja za posmrtnim ostacima.

Prepreka u traganju su informacije koje se nalaze u Srbiji, napomenuo je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić u navođenju svih aktivnosti koje je Vlada RH napravila po ovom pitanju.

Unatoč potpisanim sporazumom sa Srbijom 1995. godine, a čije revidiranje danas traži hrvatska Vlada. U međuvremenu je Hrvatska sa Srbijom 2016. godine potpisala i Deklaraciju u Subotici o rješavanju otvorenih pitanja i unaprjeđivanja odnosa dviju zemalja. Hrvatska javnost još uvijek čeka rezultate iz istih.

Gdje su naši najmiliji? Na ovo pitanje netko sigurno zna odgovor!

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime