29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

S europskim novcem do sedam novih autobusa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i i direktor tvrtke Polet Mijat Kurtušić danas su potpisali ugovor o pružanju komunalne usluge i naknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu. Ugovor predstavlja početak realizacije projekta u okviru kojeg će se sredstvima iz europskog fonda, a riječ je o 12 milijuna kuna, nabaviti sedam novih autobusa. Polet se u natječaj za europska sredstva, zahvaljujući povoljnim uvjetima, uključio prvi put.

“Temeljem programa razvoja prometa u Republici Hrvatskoj, koji je donijela Vlada, resorno ministarstvo je objavilo poziv gdje smo se mi prijavili za sudjelovanje u natječaju za EU fondove. Dosad je uvijek bilo upitno vlasništvo, no potpisali smo ugovor s Gradom Vinkovcima i uspjeli se prijaviti na natječaj” – kaže direktor Poleta Mijat Kurtušić.

“Kupnja novih autobusa svakako će doprinijeti i sigurnosti naše djece koja se voze autobusima, ali i jednoj općoj kvaliteti života u gradu, jer će građani koristiti nova i sigurna prijevozna sredstvima sa svom opremom koja je postala standard u svijetu” – istaknuo je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Ići u skladu s vremenom uz europska sredstva – trebale bi i ostale tvrtke, smatra Bosančić. Prema planu, novi autobusi u Vinkovce stižu za dva do tri mjeseca, kažu iz Poleta, iz kojeg također najavljuju da aktualni projekt poboljšanja prometne infrastrukture u Vinkovcima planiraju i nove projekte.

Inače, Polet danas broji 165 uposlenih, dok u voznom parku raspolažu s 85 prijevoznih sredstava. Prema procjeni, godišnje prevezu više od dva milijuna putnika. Iseljavanje ili konkretno 60 000 ljudi manje u posljednjih 20 godina na području županije, ostavilo je trag i na ovom području, kaže Kurtušić, no posluju pozitivno. Uz stalno nastojanje da povećaju prihode i smanje rashode, vjeruju da će tako nastaviti i ubuduće.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime