21.2 C
Vinkovci
Srijeda, 23 lipnja, 2021

Sajam EU projekata održan i u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru programa četvrog dana EU tjedna u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon Županje, Sajam EU projekata održan je i u Vukovaru. Iako vrijeme nije bilo naklonjeno, a uporna kiša je “ispraznila” neke štandove, oni najuporniji su ostali. Kako posjetitelji, tako i izlagači.

“Ovo je dan u kojem želimo upoznati širu javnost sa svim onim što su razvojne agencije i LAG-ovi radili u svoja četiri zida, ovo je prilika da se ti rezultati tog rada i prezentiraju. Što se tiče LAG-a Srijem, možemo reći da je prošla godina bila uspješna, ako ne i jedna od najuspješnijih, po povlačenju EU sredstava” kaže Albert Varga, voditelj LAG-a Srijem.

Svoj štand s promo materijalima postavio je i Grad Vukovar, kako bi građanima predstavili realizirane, planirane te projekte u tijeku. “Tu bih spomenuo Intervencijski plan Grada Vukovara, za koji je Grad zajedno s resornim ministarstvima tijekom 2017. potpisao ugovor, vrijedan 25 milijuna eura. Intervencijski plan provodi se od 2017. do 2023. i u okviru toga Grad planira realizirati infrastrukturne projekte”, ističe Igor Antolović, voditelj Odsjeka za upravljanje gradskom imovinom Grada Vukovara.

Inače, u Vukovarsko-srijemskoj županiji Sajam EU projekata organizira se više od desetljeća, s ciljem informiranja građanstva o EU fondovima, natječajima, projektima i mogućnostima koje EU nudi. I ovim prigodom, istaknuta je uloga razvojnih agencija u provedbi dobrih poslovnih ideja pa su i ovim putem pozvali sve koji se dosad nisu okušali u natječajima za EU fondove, a ideju imaju, da im se jave. Naći svoju priliku unutar natječaja za EU fondove, mogli mi mnogi, bilo da je riječ o projektima iz socijalnog područja, poduzetništva ili infrastrukture, kažu izlagači s ovogodišnjeg Sajma EU projekata u Vukovaru, koji se nadaju da će do sljedećeg Sajma neka nova poslovna ideja poduzetnijih Vukovaraca prerasti u uspješno realiziran projekt.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime