25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Sajam poslova okupio više od 500 tražitelja posla, predstavilo se 12 velikih poduzetnika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru uspješno je održan još jedan Sajam poslova koji okupio više od 500 tražitelja posla, kojima se predstavilo 12 velikih poduzetnika od kojih su troje s područa Vinkovaca, a ostali iz hotelskih kuća s Jadrana.

Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poručio je sa Sajma poslova u Vinkovcima, na kojem se u srijedu predstavilo 12 velikih poduzetnika, kako je namjera mjera koje se donose u sektoru sezonskog zapošljavanja da domaći radnici koji su godinama na stalnim sezonskim poslovima dobiju priliku za zaposlenje i u sezoni koja je pred vratima.

U prošloj, 2023. godini u Hrvatskoj izdano 174.000 radnih dozvola, uz očekivanja kako će sličan dinamika biti i u 2024. godini.

-U Hrvatskoj nedostaje radne snage, uz i dalje prisutan pad broja nezaposlenih.Danas smo negdje na 118.000 nezaposlenih osoba, a ukoliko to uspoređujemo s prošlom godinom ,govorimo o padu nezaposlenosti, dok u usporedbi s proteklim godinama možemo govriti o velikom padu nezaposlenosti. To vežemo s gospodarskim rastom, ali i ukupnim razvojem domaćeg tržišta rada. Očekujemo veću potražnju u sezonskom zapošljavanju s obzirom a se približavamo turističkoj sezoni”, rekao je Ante Lončar , ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje .

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime