34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Sajam poslova u Vukovaru okupio 60 izlagača

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održan deveti Sajam poslova, koji je okupio oko 60 izlagača – iz realnog sektora odazvalo se 40 poslodavaca. Sajmu se odazvao veliki broj nezaposlenih, koji su u razgovoru s poslodavcima doznali što se traži na tržištu rada. U okviru sajma održani su i okrugli stolovi na razne teme, jedna se odnosila i na mjere osposobljavanja na radnom mjestu.

“Očekuje nas u prvom mjesecu kroz intervencijski plan novih 15 milijuna kuna za zapošljavanje, nadam se da će to uistinu rezultirati novim radnim mjestima” – rekla je ovom prigodom zamjenica vukovarskog gradonačelnika, Ivana Mujkić.

Prema posljednjim podacima u Gradu Vukovaru je 1288 nezaposlenih osoba, a na razini Područnog ureda 2700 osoba, rekla je Jasna Kolar, v.d. Pročelnice HZZ-a, Područnog ureda Vukovar, dodavši kako je to pad u odnosu na prošlu godinu 21-25%.

U prvih devet mjeseci poslodavci su iskazali potrebe za 1119 radnika. To je porast od devet posto u odnosu na prošlu godinu. Najviše se traže SS zidari, tesari, zavarivači i medicinske sestre.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime