2.4 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Samoubojstva hrvatskih branitelja u fokusu filma – 3069

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu Festivala domoljubnog filma “Gordan Lederer” u vinkovačkom gradskom kazalištu, upriličena je projekcija filma 3069, koji je premijerno prikazan u rujnu prošle godine u Vukovaru. Iako je u nazivu filma brojka 3069 koja govori o broju počinjenih samoubojstava hrvatskih branitelja, do danas je ona i veća. Od početka snimanja filma, naime, samoubojstvo je počinilo još 178 hrvatskih branitelja. Stoga je dokumentarac 3069 i svojevrsno upozorenje društvu i javnosti.

Ovaj film je i svojevrsno upozorenje, apsolutno, iz razloga što se o tome ne govori. Mi ako ne govorimo o stvarima, mi ako ne upozoravamo na nešto što je loše, ne može biti bolje, rekao je autor Jakov Sedlar.

Vinkovci su samo jedan u nizu gradova i mjesta u Hrvatskoj u kojima je održana projekcija ovoga filma. Do kraja godine, dokumentarni film o samoubojstvima hrvatskim branitelja trebalo bi pogledati čak više od 100 tisuća ljudi.

Nakon prikazivanja u Hrvatskoj, film Jakova Sedlara će put Amerike i Europe. Ovu vinkovačku projekciju, organizirala je Udrga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata Vinkovci-Slavija uz pomoć grada Vinkovaca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime