22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Sedam vinkovačkih umjetnika poklonilo svoje radove vinkovačkoj Knjižnici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci otvorena je izložba slika pod nazivom ”Umjetnost i knjiga”, a riječ je o jedinstvenom projektu nastalom na inicijativu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci (HDLU).

-HDLU ne bi bio to što je da nema tako dobre ideje i da naši umjetnici nisu tako kreativni. Uvijek su na raspolaganju, rade u korist društvenog života Vinkovaca i oplemenjivanju grada čemu svjedoči i ova izvrsna ideja koju mogu samo pohvaliti, a članovima zahvaliti što u svakom trenutku stoje uz naše institucije i naše sugrađane, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Sedam članova ovoga društva poklonilo je knjižnici sedam svojih slika, odnosno svaki je od autora pročitao jednu knjigu i i potom naslikao motiv iz te knjige.

 

-Mi smo ih nazvali sedam veličanstvenih i njihove slike od danas će oplemenjivati prostore unutar knjižnice. Zidova je puno, naših umjetnika je puno, pa nema bojazni da neće sve biti popunjeno. Drago nam što smo baš ovakvim projektom, posebnim u cijeloj državi, započeli suradnju s našom knjižnicom”, rekao je Marko Lončar, dopredsjednik HDLU-a.

U projektu su sudjelovali Anđelko Zgodić, Šefik Kapetanović, Dubravko Mataković, Vladimir Voćanec, Ivan Lončar Žan, Marko Lončar i Stjepan Strmota. Ispod svake slike je i QR kod koji vodi do knjige po kojoj je motiv nastao.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime