29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Seizmičko snimanje na istražnom prostoru Vinkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluku o provedbi naftno-rudarskih radova u svrhu ispitivanja geotermalnog potencijala na preliminarnom istražnom prostoru “Vinkovci”, pri čemu je Agencija za ugljikovodike ovlaštena za provedbu naftno­rudarskih radova u svrhu utvrđivanja i ispitivanja geotermalnog potencijala na području Republike Hrvatske.
Predloženi preliminarni istražni prostor “Vinkovci”, ukupne površine 87,68 km2, obuhvaća područje grada Vinkovaca te područja općina: Tordinci, Markušica, Jarmina i Ivankovo, a predstavnici Agencije te stručnjaci koji će provoditi snimanje uskoro će krenuti s izravnim obavještavanjem građana i vlasnika poljoprivrednih zemljišta o planiranim radovima i prostornom obuhvatu.
Agencija će u ime Republike Hrvatske vlasnicima zemljišta nadoknaditi svu eventualnu štetu nastalu zbog prolaska radnih vozila, odnosno izgubljenu dobit na poljoprivrednoj kulturi, a odštetni zahtjevi moći će se preuzeti u prostorijama Grada Vinkovca.
Snimanje će trajati maksimalno 3 tjedna i to unutar vremenskog okvira u periodu od listopada 2022. do ožujka 2023. godine. U svakom trenutku na terenu će biti dostupan predstavnik Agencije:
STJEPAN PAVELIĆ
Kontakt broj: 099 698 0132
e-mail: pavelicstjepan@gmail.com
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime