29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Šest braniteljskih udruga u novouređenom prostoru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uređenjem drugog kata zgrade na adresi Duga ulica 2, Grad Vinkovci osigurao je uvjete za smještaj šest braniteljskih udruga u ovom prostoru, čime je omogućeno da sve ove udruge borave i rade na jednom mjestu.

Novouređene prostorije i branitelje koji ih polako popunjavaju danas je posjetio gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i ovoga puta naglasio važnost djelovanja braniteljskih udruga.

„Dugo smo imali problem sa smještajem braniteljskih udruga koje uistinu dobro rade s braniteljima i čiji su članovi vrlo aktivni. Bili su razasuti diljem grada, neki su bili u privatnim prostorima i to im je uvelike otežavalo funkcioniranje. Vjerujem kako im je ovaj prostor u srcu grada, uz park i muzej, lokacijski odličan te će im omogućiti još kvalitetniji rad. Očekujemo i dodatnu sinergiju udruga koja će u konačnici doprinijeti stvaranju novih programa i projekata, u čemu im Grad Vinkovci uvijek stoji na raspolaganju“, naglasio je gradonačelnik.

U ovom prostoru, dodao je, osigurana je i dodatna veća prostorija upravo za zajedničko druženje kako bi članovi braniteljskih udruga zajedno dogovarali, kreirali i provodili različite aktivnosti. Damir Dujić, predsjednik Udruge ratnih veterana 3. gardijske brigade Kune Vinkovci i predsjednik Koordinacije branitelja i stradalnika Vukovarsko-srijemske županije rekao je kako u udruzi imaju oko 150 aktivnih članova koji se druže i okupljaju, sudjeluju u obilježavanju važnih obljetnica. Imaju, ističe, novih planova za naredno razdoblje, a nove prostorije u samom središtu grada puno će im značiti zbog vlastitog prostora koji će imati na raspolaganju, ali i same pristupačnosti.

„U novim prostorima naši se članovi sada mogu okupljati na raznim sastancima, internim dogovorima oko projekata i svega onoga što udruga radi tijekom godine. Članovi udruge ovdje mogu doći u svakom trenutku i probleme rješavati zajedno i na jednom mjestu. Imamo i veliku arhivu koju vrijedno čuvamo, dosad smo sve čuvali u privatnim prostorima pa je ovo odlično rješenje“, poručio je ovom prigodom Danijel Šota, tajnik Udruge specijalne policije Vinkovci.

Na ukupno oko 100 kvadrata raspoređene su prostorije koje će koristiti Udruga ratnih veterana 109. brigade ZNG Vinkovci, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Krpelj“ Vinkovci, Udruga Tigar 90/91 VSŽ Vinkovci, Udruga hrvatskih obrambenih snaga Vinkovci, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „Hrvatska majka Vinkovci“ i Udruga ratnih veterana 3. A. brigade ZNG „Kune“ Vinkovci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime