28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Šesti rođendan nacionalne kampanje ”Čitaj mi!” proslavljen u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Šesti rođendan nacionalne kampanje ”Čitaj mi!” obilježen je događanjima diljem Hrvatske, a središnja svečanost upriličena je u vinkovačkom Gradskom kazalištu ”Joza Ivakić”. Organizaciju događaja potpisala je Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i to uz potporu Hrvatskoga čitateljskog društva, Hrvatskoga knjižničarskog društva, UNICEF-a te gradskih ustanova i volontera.

– Cilj ove kampanje je potaknuti roditelje da što ranije sa svojom najmlađom djecom počnu posjećivati knjižnicu kako bi djeca što prije naučila samostalno čitati, kako bi zavoljela knjigu i na taj način otkrila svijet priča i bajki koji će upotpuniti njihove živote – rekla je Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Kampanja ”Čitaj mi!” potiče čitanje naglas djeci od rođenja. Prevedeno i pojednostavljeno, nikada nije prerano. Dakle, roditelji, bake, djedovi i ostale odrasle osobe u obitelji znate što vam je činiti; knjige u ruke i barem 15 minuta dnevno čitajte naglas najmlađima, pa i bebama.

– Često nas pitaju zašto bismo trebali čitati tako malim bebama, već od najranije dobi, jer kao oni ništa ne razumiju… Međutim, čitanje bebama iznimno je važno zbog razvoja njihovih predčitalačkih vještina. Znači, dragi roditelji, dok čitate svojoj djeci ujedno razvijate međusobnu emocionalnu povezanost, dijete razvija vokabular, maštu i ono što je najvažnije ljubav prema čitanju – naglasila je koordinatorica kampanje Kristina Čunović.

U dosadašnjih šest godina u okviru kampanje ”Čitaj mi!” obuhvaćeno je preko 2.000 događanja u kojima je sudjelovalo 6o-ak tisuća djece i njihovih roditelja diljem Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime