20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Šetnja gradom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Svjetskoga dana turističkih vodiča i ove godine Turistička zajednica grada Vinkovaca organizirala je šetnju gradom. Bila je to edukativna šetnja u kojoj je naglasak stavljen na priču o životu Židova u Vinkovcima.

Šetnja gradom započela je od Turističke zajednice pješačkom zonom do PIK-ove zgrade gdje se 30-tih godina nalazila jedna od većih sinagoga u Hrvatskoj. U drugom svjetskom ratu , 1942. godine je srušena. Šetnja je nastavljena u ulici Jurja Dalmatinca koja se nekada zvala Nova ulica ili danas kako je nazivaju građani ulici Vila. Vinkovčani koji su sudjelovali u šetnji gradom doznali su da je zgrada gdje je danas smješten Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Vinkovci bila u vlasništvu Jakoba Šlesingera – mlađeg i da je u sklopu kuće bio teniski teren. Taj teren bio je među prvim teniskim terenima u Vinkovcima. Nakon obilaska ulice Vila, šetnja gradom koju je organizirala Turistička zejdnica povodom Svjetskog dana turističkih vodiča, okončala je u središnjem vinkovačkom parku.

Osim lampe opjevane u pjesmama, Vinkovačkih jeseni, povijest grada je nešto s čime se Vinkovčani rado pohvale, prije svega da su najstarije europsko naselje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime