25 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Sjajna suradnja Vinkovaca i Orašja nastavljena vrijednim međunarodnim projektom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sjajna suradnja Vinkovaca i Orašja nastavlja je vrijednim međunarodnim projektom u sklopu kojeg će na 14 lokacija u našem gradu velike kontejnere zamijeniti 43 polupodzemna spremnika.

-”Jedan od ekološki najvažnijih projekata kojim smo korak bliže cilju potpune zelene tranzicije Vinkovaca, predstavili smo u sklopu današnjeg radnog sastanka s našim partnerima iz Orašja, gradonačelnikom Marijanom Oršolićem i njegovim suradnicima.Ovakvi zajednički projekti uvelike doprinose onome čemu svi težimo, ulasku u Eurosku uniju, Bosne i Hercegovine i  brisanju granice na Savi i zajedničkom životu u krugu obitelji europskih naroda, rekao je Bosančić.

Prema riječima Marijana Oršolića, gradonačelnika Grada Orašja, ovo nije prvi projekt s Gradom Vinkovcima, već su na četvrtom.

-”Želimo da Vinkovci budu glavni grad partner u svim trenutnim, ali i budućim projektima. Davno smo, dok sam bio premijer prije desetak godina, prošli obuku i dobro smo koncipirani, a trenutno kotiramo kao jedan od tri najpripremljenija grada za ovakve projekte. Ovdje imamo što za naučiti, Vinkovci su netko i nešto u Hrvatskoj i Slavoniji, tako da želimo surađivati s njima, kao i sa Županjom, zemljopisno gledano to su nam najbliži gradovi, rekao je Oršolić.

Cijeli projekt trajat će 30 mjeseci, vrijednost je skoro 1,5 milijuna eura, 85% sufinanciran je iz fondove Europske unije, a ostalih 15% financiraju gradovi.Nositelj je Grad Orašje, dok su Grad Vinkovci i Općina Ulcinj iz Crne Gore partneri u projektu. U našem gradu bit će postavljena 43 podzemna spremnika za otpad, u Orašju će uz to biti izgrađeno i spremljeno reciklažno dvorište, a Ulcinj će dobiti kombinirani bager za održavanje njegovog odlagališta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime