22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Sjećanje na žrtve Borovo komerca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što su pokorili Vukovar 18. studenog, JNA i srpske paravojne postrojbe na tome se nisu zaustavile. Sutradan su se probili još dublje. Na red je došlo Borovo Naselje, osobito zgrada Borovo komerca, skladište vukovarske tvornice koje je služilo kao sklonište i ratna bolnica za stanovnike ove vukovarske četvrti. Znajući da su u zgradi ranjenici i civili, okružili su je tenkovima i pucali dok nisu srušili stupove kada se urušio i dio zgrade.

Prema podacima vukovarskih braniteljskih i stradalničkih udruga, na dan okupacije Borova Naselja 19. studenog 1991. godine, u toj je gradskoj četvrti ubijena 51 osoba, ukupno 178 branitelja i civila ubijeno je na području Borova Naselja. U podrumu Borovo komerca bilo je oko 800 ranjenika, njih 115 je odvedeno u nepoznato i ubijeno.

Ispred ostataka Borovo komerca mnoga su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. Upriličena je i Kolona sjećanja na žrtve Borova Naselja sve do Župne crkve Gospe Fatimske, gdje je misu zadušnicu predvodio župnik Župe sv. Euzebija i Poliona iz Vinkovaca mons.Tadija Pranjić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime