17 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

Sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Izvješće o problematici odlaska korisnika domova za starije i nemoćne na specijalističke preglede te izvješće o završetku odlaska umirovljenika u toplice – teme su o kojima se raspravljalo na sjednici Odbora za skrb o osobama treće životne dobi Vukovarsko-srijemske županije koji je održan u Iloku. Korisnici Domova za starije i nemoćne uglavnom su osobe narušenog zdravlja, koje su upravo zbog toga što o sebi sami ne mogu voditi brigu i potražili smještaj u domovima. Često su primorani odlaziti na specijalističke preglede. I tu, kako se čulo na sjednici Odobra za skrb o osobama treće životne dobi Vukovarsko-srijemske županije, nastaju određeni problemi.

“Tražili smo da se taj postupak skrati da pacijent dobije status bolničkog pacijenta” istaknuo je predsjednik Odbora za skrb o osobama treće životne dobi VSŽ Mihajlo Tomašković i najavio još jedan sastanak na tu temu. Taj problem naročito je izražen u Domu za starije i nemoćne osobe Ilok, koji je i najudaljeniji dom od svih bolničkih ustanova. Sve bi bilo drugačije da se ne radi o nedostatku kadra.

“Dolazimo u situaciju da ne možemo raditi tekuće poslove u ustanovi jer se naši djelatnici nalaze u bolnicama” pojasnila je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Ilok, Darija Nikolić.

Razgovaralo se i o realizaciji projekta odlaska umirovljenika u toplice. Od lipnja do rujna 4200 umirovljenika je išlo u Bizovac. Županija je osigurala novac za prijevoz, a umirovljenici su plaćali ulaz u toplice. Svaka od udruga umirovljenika s područja Vukovarsko-srijemske županije imala je pravo na tri odlaska u toplice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime