4 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Slavonski sokak u Vinkovcima i ove godine privlači veliki broj posjetitelja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Slavonski sokak i ove je godine, kao i niz prethodnih, brojnim posjetiteljima Vinkovačkih jeseni pružio pregršt slavonskih izvornih proizvoda. Bogatstvo ručno izrađenih te domaćih slavonskih proizvoda zanimljiva su i privlačna atrakcija za posjetitelje iz raznih krajeva Hrvatske, ali i iz inozemstva. Za vlasnike obrta Slavonski sokak ima veliko značenje, zadovoljni su uređenjem sokaka, no kupaca je malo.

Strani posjetitelji su vrlo zainteresirani za autohtone hrvatske proizvode, kupe poneki suvenir ili uspomenu na Vinkovce. -Uzmu uspomenu ili neku sitnicu šal, kapu, torbicu, a isto tako uzimaju i reklje, kaže obrtnik Andrija Subotić.

U Etno kujini štitarskih snaša je užurbano jer mnogi čekaju u redu za lepinjice. Domaće je uvijek najslađe. Uz štitarske listariće nude šećer u prahu, sol, pekmez od šljiva i umak s bijelim lukom.

U Slavoniji ne ide bez suhomesnatih proizvoda, a najviše se traže slanina i kobasica.

Izlagači su izložili i brojne ručne radove od staroga platna, zlatovez, stolnjake, haljine, tunike, heklanog na domaćem tkanju, starovinske stvari, ali i one modernije.

Posjetitelji nisu mogli skriti oduševljenje Slavonskim sokakom:

-U najljepšem gradu, najljepše je.

-Sve, sve mi se sviđa, prelijepo je. Evo, prvi put sam tu, vjerujte mi. Prekrasno je, prekrasno – neki su od dojmova.

Na Sajmu gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina u Slavonskom sokaku, koji traje do 22. rujna, može se vidjeti bogatstvo slavonskih proizvoda, ručnih radova izvorne tradicijske kulture grada Vinkovaca i okolice, sve u veselom okružju popraćeno zvukovima tamburice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime