21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Slikari pomažu vukovarskoj OŠ Nikole Andrića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Hrvatskom domu Vukovar otvorena je humanitarna izložba za pomoć više od 20 godina neobnovljenoj vukovarskoj Osnovnoj školi Nikole Andrića. Aukcijska izložba na kojoj je svoja djela izložilo 20 umjetnika, inicijativa je magistra slikarstva Vukovarca Vlastimira Lončara, koji je 2016. održao i izložbu za vukovarski vodotoranj. Doprinos izložbi s izloženih 26 djela, koja traje do 4. ožujka dalo je šestero učenika iz likovne sekcije, a pridružila se i Vukovarsko-srijemska županija.

U Osnovnoj školi Nikole Andrića, vrijeme kao da je stalo davne 1991. godine. Naizgled kao oronula, umorna starica, škola osim što vapi za obnovom do razine opasne za život, ujedno je i izvor koji bi, uz pomoć učitelja, trebao stvarati budućnost Vukovara. Vukovarac, magistar slikarstva, Vlastomir Lončar, na prošlogodišnjem ljetovanju kupio je novine i imao što vidjeti.

”Vidim školu Nikole Andrića, ona izgleda kao da je sad iz rata izašla… Rat je prošao prije više od 20 godina, a nitko se nije sjetio bar školu ožbukati izvana. Reći ću vam nešto, nisam nikada sreo čovjeka koji je pretrčao sto metara, a da nije napravio prvi korak. Evo, ja sam napravio jedan korak, ovih ostalih 99 nadam se da će sada doći. U pitanju su naša djeca, iz Vukovara”, poručio je začetnik izdeje Vlastomir Lončar.

S riječi na djela još se nisu sjetili preći, iako su obećavali ministri u nekoliko navrata. No, početak obnove očekuju ubrzo, prema najavama zamjenika župana vukovarsko – srijemskog Damira Barne, ali i ravnateljice Josipe Kotromanović Sauka.

Bilo kako bilo, ministar ili ministrica koja se uhvati u koštac s očiglednim problemom, bit će heroj u očima malih Vukovaraca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime