1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Sljedećeg vikenda u Vukovaru čak 29.000 mladih!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Đakovačko-osječka nadbiskupija ove je godine domaćin 10. susreta Hrvatske katoličke mladeži, a grad domaćin je Vukovar. Ovoga vikenda, točnije 29. i 30. travnja, u Vukovaru će pod geslom “Krist, nada naša” boraviti 29.000 mladih iz Hrvatske i inozemstva.
– Odlučili smo promijeniti taj raspored, tako da će mladi u subotu, 29. travnja, iz različitih biskupija i župa doći u župne zajednice naše nadbiskupije koje će ih ugostiti i primiti – rekao je mons. nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, uz napomenu kako će mladi u Vukovar doći u nedjelju, 30. travnja, kada će s početkom u 11.30 sati biti održano euharistijsko slavlje.
– Neizmjerna mi je čast i zadovoljstvo što je kao mjesto susreta mladeži odabran grad Vukovar. Grad koji ima svoju vrlo veliku simboliku u nastanku moderne hrvatske države – izjavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na prigodnoj medijskoj konferenciji održanoj u Nadbiskupskom domu.
U nedjelju s početkom u 14 sati bit će održani brojni koncerti duhovne glazbe poznatih izvođača. Organizirane su i autobusne linije za razgledavanje i obilazak grada i njegovih simbola; od Memorijalnog centra Domovinskoga rata, Ovčare, vukovarske bolnice, Muzeja Vučedolske kulture… A u 18 sati organiziran je završni koncert velikih glazbenih imena, među kojima je i županjska rock skupina Opća Opasnost.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime