29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Slovački veleposlanik posjetio Ilok

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što se u Vukovaru sastao s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, slovački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Juraj Priputen posjetio je i Ilok.

Prema podacima s posljednjeg popisa stanovništva, rekordan broj Slovaka, njih ukupno 3640, živi u Slavoniji, i to na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Uz Našice, grad s najvećim brojem Slovaka, njih 935 prema posljednjem popisu stanovništa, je Ilok.
“Odnos grada, županije, države prema slovačkoj manjini je odličan, jako su zadovoljni odnosom,mogućnostima i podrškom koje imaju” – istaknuo je u Iloku veleposlanik Slovačke Republike u RH Juraj Priputen.

Slovaci koji u Iloku žive od sredine 19. stoljeća mahom se bave vinogradarstvom i vinarstvom. Stoga je, da ovaj susret ne bude samo simboličan, bilo govora i o konkretnijoj suradnji upravo na tom području. Zajednički su domaćini, odnosno predstavnici Grada Iloka i tamošnjih Slovaka, izaslanstvo slovačkog veleposlanstva upoznali s ljepotama Iloka te upriličili obilazak vinarija. A ovaj susret prvi je korak u uspostavi, nadaju se i gosti i domaćini, uspješne suradnje za dobrobit ovoga kraja te proširenju i jačanju veza s Republikom Slovačkom.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime