34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Snijeg ograničava, ali situacija na istoku nije dramatična

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Snijeg koji pada od jučer prouzročio je probleme u većem dijelu zemlje, ipak najizraženiji su na prometnicama. Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, ali i u Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, ne kreću na put bez zimske opreme i, ako je moguće, odgode putovanje. Iako nas bijeli pokrivač sve ograničava, na području Vukovarsko-srijemske za sada nisu zabilježeni veći problemi.

Prema informacijama iz Cestinga u Županji s čišćenjem se krenulo sinoć u 19 sati. Riječ je o nekih 290 kilometara cesta. Svih sedam vozila je na terenu. Bačeno je 80 tona soli i 20 kubika kamene sitneži.Gradska tvrtka Čistoća također je čistila snijeg. Bacili su 4 tone soli, a i uključili su traktore s ralicama. U njihovoj nadležnosti bili su nogostupi,središnji trg te asfaltirane i neasfaltirane ceste u dužini od 55 kilometara.

Jutros u 7 sati u Vinkovcima je prema Državnom hidrometeorološkom Zavodu izmjereno 14 cm snijega, trenutno ga ima i više, s obzirom na to da je padao cijeloga dana. Prognoza kaže da će snijeg u Slavoniji padati i sutra. Sve dežurne službe su na terenu. Ralice su Vinkovcima kružile cijeli dan, počevši od sinoć. Javni prijevoz je u blagom kašnjenju, što potvrđuju iz vinkovačkog Poleta, ali i vinkovačkih srednjih škola, gdje su učenici kasnili na prvi sat nastave. Unatoč svemu, dramatičnih problema uslijed snježne oluje nije bilo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime