20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Snjegović Vinko poziva građane na Ledenu bajku u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Sve je spremno za ovogodišnji Advent u Vinkovcima koji se održava od 2.prosinca 2023. do 7.siječnja 2024. Ledena bajka u naš grad donosi božićnu čaroliju u njezinu najsjajnijem obliku, ove godine na novoj lokaciji ispred Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.
Grad Vinkovci potrudio se naš najljepši hrvatski advent podignuti na još višu razinu te naše velike i male sugrađane razveseliti novim idejama i sadržajima.
Program : 

„Vrijeme Adventa nam se približilo i Grad Vinkovci će, kao i svake godine, pripremiti, vjerujem, jednu pravu božićnu bajku, adventsko vrijeme onako kako to vole naši Vinkovčani. A vole da bude lijepo ukrašeno, da imamo klizalište, da imamo svu onu ponudu koja se možda može usporediti i s nekim malo većim gradovima. Sve to imat ćemo i ove godine, ali na novoj lokaciji i to je ono što bih posebno želio istaknuti. Ove godine, naime, bit ćemo ovdje, ispred naše Knjižnice gdje će u vrijeme Adventa promet biti zatvoren. Stvorit ćemo tako jednu cjelinu s pješačkom zonom, trgom i središnjim parkom, koji su u neposrednoj blizini, i vjerujem da ćemo dobiti jedan prostor u kojemu ćemo imati puno više posjetitelja i gdje će biti vrlo ugodno boraviti”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Važno je i to, kazao je, da sve usluge koje su bile prošle godine ostaju po istoj cijeni, a očekuje se i proširenje broja usluga.

„U iščekivanju radosnog vremena došašća i najradosnijeg blagdana Božića, Grad Vinkovci i ove godine organizira paljenje adventskih svijeća u središnjem parku na adventskom vijencu oko kipa Svetog Trojstva gdje će svake subote u 20 sati župljani vinkovačkih župa predvoditi molitvu i pjesmu i zapaliti adventsku svijeću. Iza toga organizirana je okrijepa za naše građane, lepinjice i kuhano vino i čaj i vjerujem da ćemo svi uživati u tom druženju. Iza toga, na programu su koncerti duhovne glazbe na središnjoj pozornici ovdje ispred Knjižnice”, istaknula je Jasna Garvanović, zamjenica pročelnice za kulturu i turizam.

Kao i svake godine, kazala je, poseban je program priređen za djecu s predstavama, božićnim radionicama, Kućicom djeda Božićnjkaka, Dječjom Novom godinom i drugim zanimljivim sadržajima, a jedno od iznenađenja je i nova maskota vinkovačkog Adventa. To je snjegović Vinko, jedan pravi Slavonac, Šokac, s kapom, dukatom i zlatovezom, koji se danas predstavio i podružio s mališanima, a s njima i sa svim posjetiteljima bit će kroz cijeli Advent.

„Advent je jedna od manifestacija kojima obogaćujemo ponudu i privlačimo posjetitelje u Vinkovce. Uz sve što je spomenuto, tu je još puno toga na što pozivamo. Program je zaista bogat, a ono što ističemo su i koncerti zabavne glazbe petkom, ali i jedan poseban koncert, a to je „Koncert s prozora Gimnazije” koji ove godine slavi svoje 10. izdanje. To je jedna posebno lijepa priča i svi su pozvani 17. prosinca u 19 sati da ponovno uživaju u ovom atraktivnom događaju”, istaknula je Martina Matković, direktorica Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca.

Osim paljenja adventske svijeće u središnjem parku, napomenula je, još jedan događaj najavljen je izvan prostora ispred Knjižnice. Naime, kazala je, zahvaljujući Samostanu sv. Antuna, u malom parku na Meraji, 26. prosinca u 16 sati, biti uprizorene žive jaslice.

Sve informacije možete pratiti na portalu, Facebook stranici i Instagramu Advent u Vinkovcima.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime