20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

ŠRD ”Lavanda” Vinkovci ekipno, Antun Malbašić pojedinačno, pobjednici memorijalnog ribolovnog natjecanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Športsko ribolovno društvo „Jezera Banja“ iz Vinkovaca je, pod pokroviteljstvom Policijske Uprave Vukovarsko-srijemske, Županije Vukovarsko-srijemske i Grada Vinkovaca,  organiziralo i provelo 12. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak „Dvanaest redarstvenika“.

Memorijalno natjecanje se održava u znak sjećanja na stradavanje dvanaest hrvatskih redarstvenika pripadnika postrojbe vinkovačke specijalne policije koje su srpske paravojne postrojbe mučki ubile 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu.

Natjecanje se održalo na oba jezera na Banji u Vinkovcima, a u tri natjecateljska sektora natjecali su se predstavnici dvanaest športsko ribolovnih društava i udruga: ŠRU „Vuka„ iz Nuštra, ŠRD „ Ribar“ iz Nijemaca, ŠRD „Crvenperka“ iz Jarmine, ekipa Policijske uprave vukovarsko srijemske, ŠRU „Starovirac“ iz Otoka, ŠRU „Klenić“ iz Ivankova, ŠRD „Sava“ iz Županje, ŠRU „Borovo Naselje ’91“ iz Vukovara, te iz Vinkovaca ŠRD “Priroda“, ŠRD „Lavanda“ , ŠRD „Željezničar“ i ŠRD „Jezera Banja“.

Na svečanosti otvorenja natjecanja Tomislav Šarić je pročitao povjesnicu ovog memorijalnog natjecanja i imena dvanaestorice poginulih redarstvenika. Natjecatelje i goste je u ime ŠRD-a „Jezera Banja“ pozdravio predsjednik društva Ivan Marić te je istaknuo značaj ovog Memorijalnog natjecanja i potrebu da se žrtva dvanaestorice redarstvenika i svih drugih žrtava iz Domovinskog rata ne zaborave. Predstavnik PU Vukovarsko srijemske gospodin Krešimir Hunjet je nakon prigodnog obraćanja otvorio memorijalno natjecanje.

Natjecatelji se mogu pohvaliti solidnim ulovom, ali i sportskim i korektnim ponašanjem. Samo natjecanje je pratio veliki broj građana grada Vinkovaca, prijatelja ŠRD „Jezera Banja“ i zaljubljenika u športski ribolov i jezera Banju.

U pojedinačnoj konkurenciji po sektorima medaljama su nagrađeni slijedeći natjecatelji:
-sektor A: prvo mjesto osvojio je Zoran Marinković ŠRD „Jezera Banja“ iz Vinkovaca s ulovljenih 1115 grama ribe, drugo mjesto pripalo je Ivanu Ceniću PU Vukovarsko–srijemska s ulovljenih 530 grama ribe , a treći je bio Tomislav Pasarić ŠRD „Crvenperka“ Jarmina s ulovljenih 475 grama ribe

– sektor B: prvo mjesto osvojio je Antun Ptičar ŠRD ”Priroda” Vinkovci s ulovljenih 2230 grama ribe, drugi je bio Stjepan Vodopić ŠRD „Lavanda“ Vinkovci s ulovljenih 2065 grama ribe, a treće mjesto pripada Damiru Baliću ŠRD „Klenić“ iz Ivankova s ulovljenih 1555 grama ribe

-sektor C: prvo mjesto osvojio Antun Malbašić ŠRD „Sava“ Županja s ulovljenih 3520 grama ribe, drugi je bio Tomislav Miličić ŠRD „Lavanda“ Vinkovci s ulovljenih 3285 grama ribe a, treće mjesto pripada Ivici Đijanu ŠRD „Priroda“ Vinkovci s ulovljenih 2590 grama ribe

U generalnom plasmanu u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Antun Malbašić ŠRD „Sava“ Županja, drugo mjesto osvojio je Antun Ptičar ŠRD ”Priroda” Vinkovci, a treće mjesto je osvojio Zoran Marinković ŠRD „Jezera Banja“ iz Vinkovaca.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji pripalo je ekipi ŠRD „Lavanda iz Vinkovaca, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD ”Željezničar” iz Vinkovaca, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRD „Priroda“ iz Vinkovaca.

Najbolji pojedinci i ekipe nagrađeni su medaljama i peharima za osvojena mjesta, a pobjedničkoj ekipi uručen je i veliki prijelazni pehar.Natjecanje su sudili Adam Petričić, Nikola Raguž i Zvonimir Ručević.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime