21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Srijem i Slavonija (protkani zlatom) privlače sve više stranih gostiju!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, protekle godine realizirala je niz aktivnosti kako bi Slavoniju i Srijem predstavili kao poželjnu turističku destinaciju. I u ovoj godini nastavljaju se aktivnosti vezane uz brendiranje Vukovarsko-srijemske županije kao prepoznatljive kontinentalne turističke destinacije, u čemu sudjeluju svi dionici uključeni u razvoj ovdašnjeg turizma. U okviru provedbe projekta, predstavnicima Turističkih zajednica s područja županije uručene su table s novim vizualnim identitetom, ujednačene s novim logom koji predstavlja ovaj kraj – “Srijem i Slavonija – protkani zlatom”. Rezultati su već vidljivi i po broju dolazaka gostiju i po broju noćenja…

Domaći rezanci sa sirom, pogačice, švargl, kobasica, čvarci, suhe šljive i orasi – po okusima Srijem i Slavonija nadaleko su poznati! Doći u Vukovarsko-srijemsku županiju, a ne okusiti ovdašnje specijalitete, isto je kao da ovdje niste ni bili. Bogata gastronomija bila je i motiv za pokretanje projekta “Okusi Srijema i Slavonije”. Ovdašnji ugostitelji kreirali su jelovnik s autohtonim jelima, a od danas, na njihovim restoranima i hotelima stoji ploča s novim vizualnim identitetom. Kao i na uredima lokalnih turističkih zajednica.

“Taj logo, Okusi Srijema i Slavonije, također smo ujednačili s današnjim logom Srijema i Slavonije protkanih zlatom” – istaknula je u prigodi podjele novih tablih predstavnicima turisitčkih zajednica i ugostitelja, direktorica TZ VSŽ, Rujana Bušić Srpak.

A podaci za zlatom protkane Slavoniju i Srijem za prošlu godinu govore da je ostvareno više od 146 tisuća noćenja. Također, u prva dva mjeseca ove godine ostvaren je rast dolazaka za 18% i noćenja za 22%. Ono što raduje – zabilježen je najveći broj dolazaka i noćenja stranih gostiju u posljednjih 20 godina!

“Dakle, bez obzira što nam se nisu otvorili smještajni kapaciteti u kojima se generirao najveći broj stranih dolazaka i noćenja, mi smo unatoč tome i unatoč vanturističkim okolnostima uspjeli doseći rekordan broj stranih dolazaka i noćenja”, istaknula je Bušić Srpak.

A strani gosti došli su ovdje uglavnom – riječnim kruzerima. Upravo je kroz strateški dokument napravljena i analiza riječnih krstarenja – jedinstvenog turističkog proizvoda u Hrvatskoj vezanog isključivo uz Dunav i Podunavlje.

Slavonija i Srijem pomno osmišljavaju turističke proizvode i atraktivnu turističku ponudu i jasno zacrtanu strategiju turizma – rekao je u prigodi predstavljanja turističkih projekata i rezultata, vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić, dodavši kako se još mora zajednički poraditi na infrastrukturi, odnosno osiguranju smještajnih kapaciteta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime