15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Stari Jankovci domaćini Foruma lokalnih razvojnih agencija

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Starim Jankovcima u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju TINTL uz suoorganizaciju Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije održan je Forum lokalnih razvojnih agencija.

Tema foruma bila je ” Značaj lokalnih razvojnih agencija u razvoju jedinica lokalne samouprave”. Uz predstavnike lokalnih razvojnih agencija s područja Vukovarsko-srijemske županije forumu su nazočili i gosti inače partneri na projektima iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Crne Gore.

Samo u prošloj godini agencija TINTL prijavila 101 projekt u vrijednosti 80 milijuna kuna. Ugovorena su 32 projekta u vrijednosti više od 46 milijuna kuna. I ostale agencije, njih pet s područja Vukovarsko srijemske županije, predstavile su se na forumu.

Pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova europske unije Kristina Bilić, podsjetila je da je Zakonom o regionalnom razvoju definiran status regionalnih koordinatora. Istaknula je kako se trenutačno priprema Pravilnik o akreditaciji regionalnih koordinatora i Pravilnik o upisniku s ciljem kompletiranja slike za područje cijele Hrvatske vezano uz brojnost agencija i njihov kapacitet, a sve s ciljem pružanja potpore u njihovom radu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime