23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Stiv Tomić i Eva Brdar zabilježili uspješan nastup na Europskom kupu u Poreču

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Ovoga vikenda se u Poreču provodi se Europski kup za kadete i kadetkinje u judu na kojem nastupa 558 natjecatelja i natjecateljice  iz 23 zemlje. Na njemu su nastupili reprezentativci i članovi Judo kluba „Vinkovci“ Stiv Tomić u ktg -66 kilograma te Eva Brdar u ktg -44 kg.
Eva je imala jednu borbu s Kristinom Tiganov iz Italije koju je izgubila, ali je pružila dobar otpor. Ovo joj je bio prvi nastup na velikom natjecanju. Inače,  Eva po svome uzrastu pripada mlađim kadetkinjama i  ima još dosta vremena za napredovanje. Prikupili smo za nju potrebno iskustvo što je svakako bio primarni cilj, rekla je  trenerica iz Judo kluba “Vinkovci”, Ivana Kalinić.
Stiv  je u konkurenciji od 65 natjecatelja imao 5 borbi od kojih je pobijedio tri  i to Ipponima: Marka Mijića iz Austrije u borbi koja je trajala 2,5 minute, Matheusa Lima iz Brazila u borbi koja je trajala  25 sek, te Alessandra Cristllinia iz Italije u borbi koja je trajala 38 sek.
U četvrtoj borbi imao je susret s Alexanderom Marlovom iz Švedske, a u petoj s Borisom Jankovićem iz Srbije koje je izgubio. Ipak, do sada osvojenim bodovima ispunio je normu za nastup na Europskom prvenstvu za kadete koje se održati ove godine u Bugarskoj.
S čak tri pobjede, dokazao je da nedavno osvojena brončana medalja u Italiji  Europskom kupu nije slučajnost i da se od njega  može očekivati puno dobrih nastupa u zadnjoj kadetskoj godini.
Eva i Stiv nakon nastupa na natjecanju ostati će  na reprezentativnim pripremama u Poreču. Nakon njih, Stiv nastavlja svoj put do Slovačke gdje će s reprezentacijom nastupiti na još jednom europskom kadetskom kupu.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime