21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

“Što sve sportom mogu ja!” – projekt namjenjen djeci s poteškoćama u razvoju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Što sve sportom mogu ja!” – naziv je projekta kojega će provoditi Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju, Vukovarski leptirići. Cilj je djeci s teškoma u razvoju Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije osigurati izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U provedbu će biti uključeno 200 djece s teškoćama u razvoju, u dobi od 3 do 18 godina.

Do sada, djeca s teškoćama u razvoju rijetko ili gotovo nikada nisu sudjelovala u brojnim društvenim aktivnostima, pa tako i u sportu. Za njih ne postoje posebno prilagođeni sportski programi, a nažalost, rijetki su i sportski djelatnici koji imaju potrebna znanja za rad s djecom s poteškoćama u razvoju.

“Pokušat ćemo im omogućiti da oni mogu sve, u datim okolnostima. Uključit ćemo ih u sve redovne programe u VSŽ, u sve moguće sportske klubove” – rekao je na uvodnoj konferenciji projekta “Što sve sportom mogu ja!”, koordinator sportskog programa, Teo Šteter.

U pitanju su temeljni sportovi – atletika, gimnastika i sportovi s loptom. No, i neki drugi. “Već se koristi jahanje u terapeutske svrhe, naravno da ćemo mi djecu pokušati staviti i na skije, klizaljke, role. Također, gađanje lukom i strijelom je novi, kod djece s poteškoćama u razvoju izuzetno dobro prihvaćen sport”, pojašnjava Šteter.

Inače, ukupni proračun projekta je nešto manji od 1.500.000. 85% financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% država.

Svi zainteresirani roditelji pozivaju se pratiti informacije na web stranicama ili društvenim mrežama Udruge Vukovarski leptirići, kako bi mogli pravovremeno prijaviti djecu za sudjelovanje u projektu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime