34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Stožer za obranu hrvatskog sela: ”Dosta je ! Vrijeme je za odgovore i akciju ! ”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Stožer za obranu hrvatskog sela bio je na sastanku u Zagrebu s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, nije postignut dogovor, te su se oglasili priopćenjem.

-” Postavili smo jasno svoje zahtjeve ministrici i tražili  direktne odgovore – “da” ili “ne”, vezano za situaciju sa svinjskom kugom. Šutnja s druge strane je odbijanje koje ne možemo prihvatiti. Ministrici je rečeno da idemo u prosvjede, a da Vlada može u 5 dana predomisliti i pismeno prihvatiti naše zahtjeve. Dok ne prihvate zahtjeve koje smo postavili za zaštitu naših ratara i uzgajivača svinja, s prosvjedima nećemo stati.Naši zahtjevi su jednostavni – tražimo konkretne odgovore, a ne lažna obećanja i duge razgovore. Njihova šutnja u Zagrebu je glasan odgovor – prezir prema seljacima, stoji u priopćenju.

Stožer za obranu hrvatskog sela poziva sve poljoprivrednike i građane! Dođite na sastanak u Retkovce, 15.11.2023. u 18:00 sati. pod geslom ”Zbijmo redove i pokažimo da nas ne mogu ignorirati”.

-Idemo po svoje na ulice ! Ne tražimo milostinju – tražimo pravdu i rješenja. Naši zahtjevi su jasni, a vremena za čekanje nema. Podsjetimo se na premijerovu arogantnu tvrdnju da mu seljaci neće diktirati kada i gdje će doći na sastanak, koji smo organizirali u petak u Retkovcima, na kojem se, unatoč našem pozivu, nisu pojavili. Takvo ponašanje, zajedno s ministričinim jučerašnjim manipulativnim pokušajima odugovlačenja i diskreditacijom Stožera, jasno pokazuje njihov stav. Unatoč premijerovom dociranju i njihovom odbijanju da se suoče s seljacima u Retkovcima, ti isti seljaci, koje oni sustavno uništavaju, došli su u Zagreb, o svom trošku, tražeći jasno ‘da’ ili ‘ne’ na svoje zahtjeve, ali odgovor ‘da’ nisu dobili i ide se u prosvjede.Dosta je manipulacije i zanemarivanja. Samo zajedno možemo postići promjenu. Nećemo stati dok se naši glasovi ne čuju, naši zahtjevi ne ispune, poručili su iz Stožera za obranu hrvatskog sela.

Očitovanje Ministarstva poljoprivrede o sastanku s predstavnicima Stožera za obranu hrvatskog sela: 

 -”U Ministarstvu poljoprivrede su unatoč agresivnoj i politički motiviranoj kampanji na sastanak u 16:38 primljeni predstavnici tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela na kojem je ministrica Vučković nastojala u konstrutkivnom ozračju razgovarati o aktivnostima koje se provode u cilju suzbijanja afričke svinjske kuge. Još dok je ministrica Vučković pozdravljala nazočne prekinuo ju je Tomislav Pokrovac uvjetujući da odgovori isključivo s „da ili ne“ na njihove zahtjeve, nakon čega su naprasno napustili sastanak koji je trajao 4 minute. Nagli i neopravdani odlazak pokazuje da dio aktera ne želi surađivati i pridonijeti suzbijanju ove bolesti, što jedino može produbiti i proširiti epidemiju, što su pojedinci i činili neovlaštenim premještanjem svinja, za što su i kazneno prijavljeni, stoji u priopćenju iz Ministarstva poljoprivrede.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime