23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Studio kreativnih ideja Gunja posjetili redatelji dokumentaristi iz Italije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Redatelji dokumentaristi Filippo Foscarini i Federico Cammarata posjetili su Studio kreativnih ideja Gunja i gostovali kod mladih filmaša u Gunji. Voditeljica filmske družine dr. sc. Anita Tufekčić u školskoj knjižnici, osim njih, ugostila je i filmsku montažerku Doru Slakoper iz Zagreba i gunjanskog redatelja Marka Dugonjić.

Federico i Filippo bili su na rezidenciji na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i tamo su prvi put čuli za Gunju, a zatim i za Studio kreativnih ideja Gunja. Prilikom svog prvog posjeta Gunji, u svibnju, snimali su film u Vukovaru čiju režiju potpisuju njih dvojica dok montažu potpisuje Dora Slakoper. Dokumentarni film je snimljen u jednom danu i nosi naziv: „ A soft hiss of this world“.

Na počeku druženja učenici su se predstavili gostima i razgovarali su o snimanju, svojim filmskim i glumačkim iskustvima i filmu općenito.

Pogledali su svi zajedno igrani film „Bravo, Anamarija“ koji je nastao na ovogodišnjoj Ljetnoj školi filma Gunja. Zatim su gledali inserte dokumentarnih filmova gostiju iz Italije i analizirali ih zajedno kroz komentare o osobnom doživljaju dokumentarnog filma.
Učenici su bili oduševljeni viđenim filmovima i uputili su brojna pitanja i komentare redateljima Filippu i Federicu, koji su ovdje na istraživanju građe za svoj novi dokumentarni film. Ovo im je bio drugi posjet Gunji, a vjerujemo da neće biti i posljednji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime