23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Sudionici ”Marša mira Srebrenica-Odžak-Vukovar” stigli u Hrvatsku

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prvi “Marš mira“ od Srebrenice, kroz Odžak, do Vukovara krenuo je 7. studenoga iz Memorijalnog centra Potočari, u Organizaciji demobiliziranih boraca Srebrenice, preživjelih sudionika ”Marša smrti” iz srpnja 1995. godine iz Srebrenice, te Udruge ‘Koraci mira’ iz Odžaka. Cilj im je odati počast žrtvama Vukovara, a nakon deset dana hodanja stigli su u Hrvatsku. Potporu maršu dali su i Vukovarsko-srijemska županija, gradovi Vukovar i Vinkovci, općine Nuštar i Andrijaševci te Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Njihove prve korake na hrvatskom tlu pozdravio je načelnik Općine Babina Greda, Josip Krnić, koji je sa sudionicima zapalio svijeće odavši počast svim poginulim braniteljima, s obje strane granice. – ”Na nama je da se ovi događaji više nikad i nigdje ne ponove. Bez obzira na političke boje moramo pokazati zahvalnost. Svima njima u moje ime, u ime svih nas koji smo preživjeli, kapa do poda i veliki naklon”, rekao je načelnik Krnić.
Suradnja u miru, veza Vukovara i Srebrenice – dvaju simbola ljudskog stradavanja i tragedije, ali i hrabrosti, cilj je inicijative, koja će, kako naglašavaju, postati tradicija. Iza sudionika je pređenih gotovo 300 kilometara i deset dana hodanja. Upravo ovakvi marševi simbol su svojevrsnog protesta. Sljedeća postaja, ujedno i zadnja je grad Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime