32 C
Vinkovci
Utorak, 28 lipnja, 2022

Sudionike 29. Festivala glumca primio župan Damir Dekanić

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svake godine, za vrijeme održavanja Festivala glumca, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije organiziraju, sada već tradicionalno, primanje glumaca.

-”Jedan je ovo od eminentnih festivala gdje glumac bira predstave i dodjeljuje nagrade. Glumci su u fokusu, njih se sve pita, njih se sluša, a posjetitelji dolaze čuti riječ glumca i uživati u glumačkom izričaju. Odlikuje ga neformalno i lagano druženje, bez nekakve taštine. To nisam osjetio ni 1994. godine kad sam prvi put sudjelovao, a tako se nastavilo sve do danas”, rekao je Filip Radoš.

Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan istaknuo je  kako kvaliteta i broj predstava svake godine samo rastu, a to dovoljno govori o tome što glumci misle o našoj županiji kao domaćinu, ali i samom festivalu.

„Entuzijazam je nešto što krasi ovaj festival, već se sad razmišlja o sljedećem, zna se tema i gdje će biti. Prelijepo je biti s glumcima i biti dio ove priče. Uvijek ih rado dočekamo i trudimo se biti pravi domaćini. U programu nacionalnih festivala postoje financiranja određenih stavki iz Ministarstva, a sad to rješavamo s gradovima, općinama i brojnim poduzećima koji pomažu održavanje festivala. Smatramo ga našim, ne damo ga i koliko god bilo teško neće se prestati održavati”, naglasio je Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan.

U skopu prijema, Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan čestitao je rođendan akademskoj glumici Perici Martinović, koja se uz Anitu Schmidt i Vanju Ćirić, članica prosudbenog povjerenstva.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime