34.2 C
Vinkovci
Utorak, 27 srpnja, 2021

Sumnja u korona virus u Vinkovcima, dvije osobe u bolnici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dvije mlađe muške osobe, koje su se u subotu vratile u Hrvatsku s desetodnevnog rada u Kini,zaprimljene su danas u vinkovačku bolnicu. Jedan pacijent je imao povišenu temperaturu, drugi respiratorne simptome, a s obzirom na to da je riječ o simptomima koji mogu upućivati na korona virus, pogotovo jer je riječ o pacijentima koji su boravili u Kini, poduzete su mjere predostrožnosti.

“Izuzeli smo uzorke i poslali ih u kliniku za infektologiju Zagreb i sad trebamo nekoliko sati da dobijemo potvrdu da li se radi o infekciji corona virusom ili ne”, rekao je ravnatelj OŽB Vinkovci, Krunoslav Šporčić na konferenciji za medije. Ipak, prema onome što su vidjeli, liječnici u vinkovačkoj bolnici su optimistični, Šporčić smatra da pacijenti prema kliničkoj slici ipak nisu zaraženi korona virusom, no ipak, treba pričekati rezultate iz Zagreba, koji će biti poznati sutra ujutro.

Pacijenti su trenutno izolirani, ne postoji ozbiljna prijetnja javnom zdravstvu. Inače, riječ je o grupi od desetak radnika koji su boravili na radu u Kini, jedan je s područja Brodsko – posavske, a ostali su hrvatski državljani s područja Vukovarsko-srijemske županije. Osmorica koja nisu hospitalizirana, pod nadzorom su epidemiologa.

Inače, u vinkovačkoj bolnici zbog sumnje u dva slučaja zaraze korona virusom, ne planiraju zabraniti posjete bolnici. Ako to i učine – bit će to zbog obične, sezonske gripe. Pretprošloga tjedna zabilježeno je stotinjak slučajeva zaraze sezonskom gripom na području Vukovarsko-srijemske županije, što još uvijek ne zahtjeva mjere zabrane posjeta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime