-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Suncokret ruralnog turizma ugostiteljskom objektu Gondola Sotin i TZ Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kada se davnih godina selilo iz tada siromašne Dalmacije u bogatu Slavoniju, s obitelji je u Sotin pokraj Vukovara preselila Luca Štrobilius. Gotovo pola stoljeća zajedno sa svojom obitelji bavi se djelatnostima u turizmu. Hrana koju poslužuju u okviru restorana kojeg vode u središtu Sotina, izričito je domaća, autohtona i kao takva prepoznata je od struke. Nagrađeni su nacionalnom nagradom Suncokret ruralnog turizma za 2018. godinu u kategoriji tradicijska gastronomija.

– To je kruna rada i svega što čovjek radi. Naša Gondola je bila zapaljena 1991. godine, a sada je tu i opet plovi – izjavila je Luca Štrobilius vlasnica ugostiteljskog objekta Gondola u Sotinu.

U radu je ova obitelj krenula s jednim, danas vode dva ugostiteljska objekta i smještajne kapacitete.

Sve su objedinili, poradili na kvaliteti hrane, jer se ovdje uvijek dobro jelo, a danas njihov zid krasi srebrna povelja – Suncokret ruralnog turizma.

Posebno priznanje u kategoriji ruralne turističke manifestacije dobila je Turistička zajednica grada Vukovara za manifestaciju Etno-sajam. U 11 godina organiziranja spomenute tradicijske, kulturne i gastronomske manifestacije, turistima i domaćim gostima iz godine u godinu nude potpuno novi sadržaj.

– Ove godine smo po prvi puta u okviru Etno sajma organizirali i Oktoberfest zajedno sa Udrugom Nijemaca i Austrijanaca, Lions Clubom i gradom Vukovarom, a već 11 godina organiziramo i manifestaciju Okusi Hrvatske – rekla je Marina Sekulić, direktorica TZ Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime