21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica Uprave Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ Dijana Katica u Vukovaru su primili sudionike akcije „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ iz 2015. i 2016. godine te su im tom prigodom dodijelili priznanja. Riječ je o projektu koji traje pet godina . Osmišljen je u trenutku kada TZ nije imala sustav nagrađivanja Plavi i Zeleni cvijet. Ova nagrada, prije svega se uručuje kako bi se kontinetu kao turističkoj destinaciji dala određna pozornost.

Ocjenom najboljih dobiva se turistička slika i ponuda onoga što nude ruralna područja. Budućnost kontinentalnog turizma, istaknuto je, leži u daljnjem jačanju kulturnog turizma. Te rute kako je naglasila Katica mogu podići i poduzetništvo, vezati OPG, male obiteljske restorane, jednom rječju uvezati sve poduzetničke inicijative.

” Imamo puno arheoloških nalazišta , imamo Vinkovce kao najstarije naselje, Vučedolsku kulturu , prekrasno uredjene povijesne objekete” istaknuo je vukovarsko -srijemski župan Božo Galić istaknuvši kako su nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“zaslužene s obzirom na rad i ljudski potencijal. Kada je riječ o ukupnom prihodu od turizma u Hrvatskoj, na kontinentalni se odnosi oko 10 posto od ukupnih prihoda, a na ovaj način pokušava se dodatno ojačati ga. Nakon dodjele nagrada najavljeni su i ovogodišnji projekt i druge aktivnosti vezane za ruralni turizam.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime