21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Suradnja Grada Vinkovaca i Agro-klastera VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S ciljem poticanja domaće proizvodnje i proizvoda s etiketom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Vinkovcima su Sporazum o poslovnoj suradnji potpisali zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić, direktor Agro-klastera VSŽ Zdenko Podolar i ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar. Ovo je prvi korak poslovne suradnje, koji će, uvjereni su potpisnici, biti nastavljen. Ovaj Sporazum temelji se na distribuciji jaja s domaćih farmi i domaćeg meda u vinkovačke vrtiće.

U šest gradskih vrtića mjesečno će se isporučiti oko tisuću jaja i 10 kilograma meda, a ovim se Sporazumom potvrđuje da će to biti i osigurano. Što se tiče ostalih namirnica, pregovara se o distribuciji mlijeka, voća, ali i ostalih proizvoda. Cilj je kako je pojasnio direktor Agro-klastera Zdenko Podolar, da se proizvodnja na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima intezivira, a samim time i osiguraju dostatne količine ozbiljnim kupcima, kao što je u ovom slučaju Dječji vrtić Vinkovci.

Uz dostavljanje proizvoda vrtićima, dogovoren je još jedan oblik suradnje. On se odnosi na edukativni dio. Kako je pojašnjeno djeca će primjerice imati prigodu obići jedno seosko gospodarstvo i upoznat se odakle dolazi mlijeko ili neki drugi proizvod kojega konzumiraju u vrtiću.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime