22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Sutra Dan žalosti u Đakovu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zbog ubojstva dugogodišnje socijalne radnice Centra za socijalnu skrb u Đakovu Blaženke Poplašen, gradonačelnik je donio odluku da se četvrtak, 11. srpnja u Đakovu proglasi Danom žalosti. Toga dana Blaženka Poplašen bit će pokopana u 16 sati na mjesnome groblju u Selcima Đakovačkim. U Centru za socijalnu skrb u Đakovu djelatnici danas nisu došli na posao, a radila je samo nužna služba za hitne intervencije. Tako će biti i sutra.

Podsjetimo, u pucnjavi u đakovačkom Centru za socijalnu skrb jučer je ubijena socijalna radnica, a pravnik Centra teško je ranjen. Ubojica je korisnik Centra, uhićen je nakon osam sati bijega i policijske potrage. Stotine socijalnih radnika u crnini danas su zapalili svijeće za ubijenu kolegicu, Policija je objavila detalje uhićenja napadača iz Đakova, a nakon sastanka predstavnika socijalnih radnika s premijerom istaknuto je da treba raditi na nekoliko područja u kojima se može može poboljšati i unaprijediti sustav.

Prvi je Kazneni zakon u okviru kojega bi stručnim radnicima u sustavu socijalne skrbi trebao biti osiguran status službene osobe. Time bi se ovakve situacije, fizičkih napada i prijetnji, sigurno smanjile. Drugo je da se učine iskoraci u sustavu fizičke zaštite u centrima za socijalnu skrb. Bez obzira što taj sustav postoji, pokazuje praksa da taj sustav nije dovoljan. Osim toga, moramo poboljšati i međuresornu suradnju. Samo ako svi imaju cjelovitu informaciju o pojedinim slučajevima, može se donositi adekvatna procjena rizika i prijedlog daljnjega postupanja, rekao je premijer Plenković.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime