34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Sutra počinju jubilarni X. Rimski dani

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sve je spremno za X. Rimske dane, koji se od 16. do 18. lipnja održavaju u Vinkovcima, pod nazivom “Decenalija – deseti Rimski dani u Rimkovcima”. Uvod u manifestaciju je u četvrtak navečer, kada će u prekrasnom ambijentu Šokačkoga stana biti organizirana Rimska noć vina.

Rimski dani počinju u petak, 16. lipnja u 17 sati otvaranjem Rimskog sajma, na kojem posjetitelje očekuju radionica lončarenja te keramičarska i cirkuska radionica. Udruga Prima Valentiniana prikazat će život rimske postrojbe, lokalni ugostitelji uz podršku učenika i profesora iz Srednje strukovne škole Vinkovci pripremaju rimske delicije, a u 21:30 se očekuje koncert grupe Adastra.

U subotu se Rimski sajam otvara u 10:00 sati te traje do kasno navečer. Tijekom cijelog dana posjetiteljima su dostupne radionice izrade nakita, prikazi viteških filmova te susret sa šaptačem zmija, a za najhrabrije održat će se i radionice zračnih akrobacija. U 19:00 sati se očekuje svečani mimohod legionara i konjanika ulicama grada u kojem će se gladijatori boriti za pažnju publike. Subotnji program završava koncertom Soul Fingersa.

Posljednji dan manifestacije je nedjelja, kada će posjetitelji moći ulicama Cibala šetati uz licenciranog vodiča, a jubilarne X. Rimske dane u “Rimkovcima” će zatvoriti Red Čuvara grada Zagreba i udruga Prima Valentiniana prikazom života u rimskom taboru.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime