1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Sutra u Vinkovcima finale Kupa Hrvatske, utakmica visokog rizika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vinkovci će sutra biti domaćin značajnom sportskom događaju, finalu nogometnog Kupa Hrvatske u kojem će se za Rabuzinovo Sunce boriti Dinamo i Hajduk. Grad na Bosutu nikada ranije nije doživio ovakvo rigorozno osiguranje nekog sportskog događaja koji je označen visokorizičnim.

– Ova utakmica je definitivno visokoga rizika, što znači da su u njezinoj pripremi odrađeni svi pripremni sastanci i sigurnosna prosudba zajedno s MUP-om RH nakon čega je sigurnosni standard postavljen na najvišu razinu – rekao je Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a.

Podrazumijeva se da je plan prihvata navijača oba kluba u Vinkovce razrađen do u detalj. Na svim cestovnim ulazima u Vinkovce bit će postavljeni policijski punktovi, a razvrstavanje automobila započet će već na autocesti Zagreb – Lipovac, točnije u Babinoj Gredi. Hajdukovci će dalje do Vinkovaca jednom, a dinamovci drugom trasom.

Naravno da će i na tribinama vinkovačkog stadiona navijači Hajduka i Dinama biti fizički razdvojeni; poklonici zagrebačkog kluba bit će smješteni na sjeverni sektor, zatim na dvije trećine donjeg dijela istočne tribine, A sektor zapadne tribine te D sektor zapadne tribine. Hajdukovim navijačima namijenjen je sektor jug, zatim trećina istočne tribine (ona prema jugu, ne iznad Dinamovih!) i sektor C zapadne tribine.

Utakmica počinje u 19 sati, ali zbog posebnog režima i temeljitog pregleda svakog gledatelja pri ulasku na tribinu, preporuka je što ranije dolazak na stadion čija se vrata otvaraju tri sata prije početka utakmice, dakle u 16 sati.

– Unošenje potencijalno opasnih predmeta pogodnih za ozlijeđivanje bit će onemogućeno. Znači, na tribinu neće biti moguće unijeti kovanice, bočice, čak ni kišobrane – dodaje Marković.

Inače, kad smo već kod kišobrana, za sutra predvečer u Vinkovcima je najavljeno djelomice oblačno vrijeme, uz stanovitu mogućnost pljuskova, a nije isključena ni opcija grmljavinskog nevremena.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime