20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

”Svaki život je važan”, poruka je održanog ”Hoda za život” i u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ove subote, treću godinu za redom, za zaštitu svakog života hodalo se i u Vinkovcima. U ozračju radosti i veselja, djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake poslali su jasnu poruku – „svaki život je važan!“

Ivan Ćaleta, koordinator Hoda za život u Vinkovcima, istaknuo je da su se građani okupili potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci. „Okupljeni smo oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Dijete kroz prvih 9 mjeseci svog života na poseban način treba majčinu ljubav i zaštitu, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva.

Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Neki znaju reći kako je svatko zamjenjiv, ali to nije točno. Svaki čovjek je jedinstven i nezamjenjiv! Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi. Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti! I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina!

Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju.“

Danas smo u gradu Vinkovcima mogli čuti iskustvo Gordane Štrbo, majke četiri sina, bake malog Damjana i udomiteljice petero dječice. „Cijela obitelj prihvatila je svako dijete koje je došlo u naš dom i unijelo nešto novo u našu obitelj. Prihvaćajući jedni druge i mi smo mijenjali sebe, a da toga nismo bili svjesni.

Ljubav je ono što pokreće svijet i zato otvorimo svoje srce za svaki novi život!“, poručila je Štrbo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime