11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Sve je spremno za 28. Lutkarsko proljeće

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Jedna od najvećih i najmasovnijih kulturnih manifestacija za djecu i mlade vraća se u Vukovarsko-srijemsku županiju.  U zadnjem tjednu ožujka (27. ožujka  –  1. travanj) 18 lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske i hrvatske dijaspore odigrati će preko devedeset predstava u pet gradova, dvadeset općina i desetak mjesta. Lutkarska kazališta i ove godine prelaze rijeku Savu te će svojim predstavama uveseljavati djecu i u Orašju i Odžaku (BiH).

Svečanost otvorenja održat će se u Županji (Dvorana Mladost) u ponedjeljak, 27. ožujka u 11 sati.

28. Lutkarsko proljeće otvara Zagrebačko kazalište lutaka s predstavom „Tri praščića“.

Nastupaju slijedeća lutkarska kazališta: Zagrebačko kazalište lutaka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Kazalište Virovitica, Gradsko kazalište Požega, KD Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda, Kazalište Prijatelj iz Zagreba, Teatar Barakuda 2012. iz Zagreba, Hrvatsko kazalište Pečuh, Lutkarsko kazalište Mostar, Kazalište lutaka Zadar,  LOFT iz Zagreba, Kazalište Poco Loco iz Zagreba, GK Joza Ivakić iz Vinkovaca, Dječje kazalište Subotica, UO CLOU, ZAGREB, Gradsko kazalište lutaka Split i Teatar Mjesec iz Zagreba.

U ponedjeljak, 27. ožujka u 20 sati, u Gradskom muzeju u Vukovaru održat će se Dodjela nagrada za životno djelo u području lutkarske umjetnosti – „Povelja Zvonko Festini“. Ovogodišnji dobitnici su glumica Sanja Grgina iz Kazališta lutaka Zadar – za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva i Vesna Balabanić iz Zagreba – za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva.

  1. Lutkarsko proljeće zatvoriti će GK „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca premijerom predstave „Postolar i vrag“ u subotu 1. travnja u 11 sati u kazališnoj dvorani u Vinkovcima.

Pokrovitelji manifestacije su, Vukovarsko-srijemska županija, Ministarstvo kulture i medija RH, gradovi i općine Vukovarsko-srijemske županije.

Producent Lutkarskog proljeća je Umjetnička organizacija „Asser Savus“. Strukovni suradnik je Hrvatski Centar UNIMA.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime