17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Sve je spremno za 54. Vinkovačke jeseni

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

I dok je ljeto, posebice temperaturno, još u punom jeku, sve je spremno za dolazak jeseni, ali onih Vinkovačkih. Ovogodišnje 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a u desetodnevnom programu nastupit će oko 8000 sudionika. Vrhunac priredbe odvit će se za vikend 21.-22. rujna, u koji će, 20. rujna, uvesti svečano otvorenje manifestacije, čiji scenarij, pod nazivom “Tri nam drage riječi”, i ove godine potpisuje Ana Cvenić. Svi oni koji neće moći nazočiti, otvorenje će moći izravno pratiti na nacionalnoj televiziji – kao i državnu smotru izvornog folklora 21. rujna te vrhunac jeseni – nedjeljeni svečani mimohod 22. rujna.

” Za Državnu smotru izvornog folklora odabiremo one najbolje, ove godine odabrali smo 14 KUD-ova, dok će u svečanom mimohodu sudjelovati više od 75 društva, 30 zaprega i 50 jahača “, najavio je Stjepan Đurković, tajnik OO 54. Vinkovačkih jeseni.

U središnji vikend posjetitelje će, već po tradiciji, uvesti jedna od temeljnih pripredbi najveće i najstarije hrvatske tradicijske manifestacije, smotra županijskog folklora, odnosno Folklorne večeri, koje su ove godine na rasporedu od 13. do 18. rujna. Predstavit će se više od 50 društava, koja, ističe organizator, i jesu nositelji tradicije i svega onoga zbog čega smo ponos cijele Hrvatske. Tomu dakako doprinose i najmlađi naraštaji, kojima je posvećen vikend 14. i 15. rujna – riječ je dakako od Dječjim vinkovačkim jesenima, jednoj od najposjećenijih priredbi Jeseni. Na Dječjem mimohodu očekuje se više od 60 KUD-ova s više od 2500 sudionika.

Uz tradicijski dio, sve dane do središnjeg vikenda sadržajno će, kao i uvijek, pratiti i bogat popratni program: Slavonski sokak, Vinski grad te brojni drugi zabavni sadržaji i koncerti, a nastupit će Željko Bebek, Massimo, Jelena Rozga, Bralić i klapa Intrade, Bosutski bećari, Berde bend, Maja Šuput, NHT i Ivan Zak.

Premijerno medijsko predstavljanje programa 54. Vinkovačkih jeseni, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, kao predsjednik Oraganizacijskog odbora 54. Vinkovačkih jeseni, iskoristio je za poziv svima da tih dana posjete i dožive grad na Bosutu. Sve informacije dostupne su na internetstoj stranici Vinkovačkih jeseni jeseni te na društvenim mrežama, uz, od ove godine, dostupan i QR kod.

I ovogodišnje Vinkovačke jeseni, dodao je Bosančić, održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a očekuje se, najavio je, najveći broj posjetitelja dosad.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime