4.2 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

“Sve se čaje okupiše” u Ivankovu po jubilarni 20. puta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

1999. godine četvorica ivankovačkih entuzijasta odlučila su na jednome mjestu okupiti čaje Hrvatske – inače voditelje svatovskih protokola. Glavni incijator za okupljanje čaja bio je Paško Barunčić čije je čajevanje po slavonskim svatovima započelo 1971. godine, a do danas je bio čajo čak 614 puta.
U Ivankovu u Domu kulture se već dva desetljeća neprekidno okupljaju čaje, čauši, oberšiceri, kapetani, ceribaše, istoka Hrvatske.
Uz čaje, veliku obljetnicu imao je i domaći KUD Ivan Goran Kovačić. Članovi KUD-a su obilježili 55 godina rada i djelovanja. I oni žive hrvatsku stvarnost. Mladi odlaze, napuštaju društvo, a lokalna samouprava nastoji osigurati sredstva za opstanak.
– Mi smo ove godine dodijelili 160 tisuća kuna za kulturu na području Općine Ivankovo, jer smatramo da bez naše kulture i naše povijesti , nema naše budućnosti. Ovom prilikom čestitamo našim članicama i članovima, i dat ćemo maksimalnu potporu da traju i u budućnosti – zaključio je Marko Miličević, načelnik Općine Ivankovo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime