21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Svečana dodjela Cambridge diploma i koncert europske i francuske šansone

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane Covid-om, generacijama 2020., 2021. i 2022. iz dva jezična centra Linguapaxa u Vukovaru i Vinkovcima bit će uručene večeras diplome o znanju engleskog jezika Sveučilišta u Cambridgeu za najviše razine izvrsnosti engleskog jezika B2, C1 i C2 . u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci s početkom u 18.30.
Prvih šest kandidata škole pristupilo je Cambridge ispitu znanja engleskog jezika pri ispitnom centru Britanskog savjeta u Zagrebu još davne 2000. godine. Jedan od njih je danas pročelnik u Gradu Zagrebu, jedan specijalist ortopedije i pomoćnik ravnatelja u vinkovačkoj bolnici, jedan je znanstveni asistent na Institutu za fiziku u Zagrebu, jedan je uspješni građevinski inženjer u Švedskoj, jedan je profesor fizike u vinkovačkoj osnovnoj školi, a jedan radi kao senior developer u jednoj američkoj informatičkoj tvrtki.
Ovogodišnja dodjela će stoga biti jubilarna 20. po redu. Iz učionica Linguapaxa u proteklih dvadeset godina izašlo je 1.500 diplomanata najviše tri razine znanja jezika (razina znanja jezika sveučilišnog jezičnog studija), sa stečenom vrijednom vještinom jezika kojom su značajno povećali broj svojih životnih izbora i olakšali svoj karijerni put.
Najveći broj laureata svoje školovanje je započeo u predškolskoj ili ranoj školskoj dobi, a jezičnu nastavu su u Linguapaxu pohađali između osam i deset godina.ž Linguapaxov razvojni program učenja jeziku sastoji se od predškolskog, osnovnog,višeg i naprednog (sveučilišnog) stupnja, a statistike uspješnosti pokazuju da program funkcionira besprijekorno, i to našu školu i regiju svrstava među svega nekoliko najuspješnijih jezičnih centara u RH.
Linguapax je prije dva tjedna uspješno prošao i treću reakreditacijsku inspekciju kvalitete ugledne europske asocijacije Eaquals.
Nakon podjele diploma održati će se koncert europske i francuske šansone. Ovaj je koncert dar  gradu, polaznicima, roditeljima i nastavnicima škole te svim ljubiteljima francuske šansone. Nastupaju Ana Opačak, Tajana Pavičević i Lovro Rimac uz pratnju maestra Jurice Karuze. Koncertom u Hrvatskoj počinju Dani fracuske kulture kojima se prelijepo i na svečan način spaja i svečanost dodjele Cambridge diploma i obljetnica Cambridge programa u Linguapaxu. Obilježavanje Dana francuske kulture Republici Hrvatskoj organizira Prokultura – Split nizom događanja u svim većim gradovima naše domovine, te je ona i suorganizator večerašnjeg koncerta.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime