21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Svečano obilježena deseta godišnjica stolnoteniskog kluba Privlaka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon niza godina igranja stolnog tenisa po dvorištima obiteljskih domova, po garažama i kuhinjama, na raznim svinjokoljskim stolovima i improviziranim površinama.
koje su služile kao stol za stolni tenis, u jesen 2012. godine ,u prostoru stare privlačke škole skupila se ekipa entuzijasta i zaljubljenika u ovaj sport.
Prisjećaju se, kažu, siječnja 2013. godine. Na inicijativu i prijedlog općinskog načelnika Darka Galića, dogovoren je termin osnivačke skupštine udruge Stolnoteniski klub „Privlaka”. Prostor za treninge, dobili su na korištenje od Općine.
U prvoj godini- rezultati nisu pratili ambicije i želje i uistinu – samo rijetki su vjerovali u opravdanost njihova postojanja. Danas su proslavili 10 godina -ne samo postojanja nego i vrijednog rada i značajnih rezultata.

„Evo dočekali smo desetu godišnjicu kluba. Ponosan sam i zadovoljan što se još jednom dokazalao da se uz ljubav i trud mogu ostvariti svi rezultati”, naveo nam je Slavko Kozić predsjednik HSTK “Privlaka” Privlaka.
Ljubav, trud, upornost možda zvuči kao otrcana fraza, ali ova ekipa je upravo tako došla do rezultata koji su itekako vrijedno spomena, s ponosom nam govori Kozić . Dokazali su da mogu i vrijede, zaključuje.

Spomenimo samo neke od rezultata. U natjecateljskoj sezoni 2013/14. pojačavaju se igračkim kadrom, a mlada snaga iznanje predvodilo ih je do prvog mjesta 2. županijske lige.

U sljedećoj sezoni STK Privlaka 1 osvojila je 1. mjesto 1.županijske lige bez
izgubljene partije, a prva tri igrača lige bili su redom iz redova STK Privlaka.
Sezona 2015/16. isti sastavi, gotovo identični rezultati, STK Privlaka 1 prvo mjesto
prve lige, iznjedrili su se najbolji pojedinci…
Interes za stolnim tenisom bio je sve veći. Posebice u djece osnovnoškolske dobi.

Škola stolnog tenisa je zaživjela,zainteresiranost djece bila je velika. S vremenom su se počeli kristalizirati rezultati rada, a trener Križan Markić ,kojemu se kasnije u radu s djecom pridružila i sestra Tonka , trenersku ljestvicu -podigli su vrlo visoko.
„Vukovac Elena i Gabrijel Marjanović vrhunska su djeca. Sjajni igrači, danas reprezentativci, počeli smo, mi bi rekli u jednoj maloj Privlaci a danas se pokazalo kako baš i nije mala. Jer, dati dva reprezentativca danas u sportu koji je popularan ne samo u Hrvatskoj i Europi nego u cijelom svijetu je vrhunski rezultat”, rekao je Diego Lipovšek, trener STK Opatija.
Skromni uvjeti nisu bili prepreka radu, treninzima i fizičkim naporima. I Lipovšek, koji je cijelu svoju 30 godišnju trenersku karijeru upravo posvetio radu s najmlađima, iz prve ruke zna koliko je teško doći do toliko željenog uspjeha i s kojim se sve preprekama i poteškoćama susreće.
A ljubav prema ovom sportu neka nosi i dalje ovu privlačku ekipu . Bez posebnog reda u nabrajanju- važno je istaknuti one koji se bore za boje svog kluba: Slavko, Krešo,Marko, Miro, Zvonko, Dubravka, Pero, Željko,Josip, Nino, Marko koji se daju klubu na raspolaganje, jer kako kažu – Nije udruga ako nije društvo, nije klub ako nije ekipa!

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime